Diploma secundair Medisch administratief assistent

Praktische info Mechelen

Je komt naar onze infodag

Er zijn verschillende infomomenten. Reserveer je plaats in een sessie naar keuze op onze website!

Je meldt je aan

Dat wil zeggen dat je je inschrijft voor de oriënteringsperiode tijdens een infomoment. Je brengt mee: je identiteitskaart en alle attesten en rapporten die je een vrijstelling kunnen opleveren.

Verplichte deelname aan de oriënteringsdagen

Om te kunnen starten moet je deelnemen aan onze oriënteringsdagen:

  • na de zomervakantie tijdens de eerste twee weken van september
  • na de kerstvakantie tijdens de laatste week van januari en de eerste week van februari

Opnieuw inschrijven

Je volgde al les bij ons, maar was er even tussenuit?

  • Neem contact op met de trajectbegeleiders.
  • Vermeld je naam en het schooljaar dat je lessen volgde.
  • Leg uit waarom je gestopt was en opnieuw wil inschrijven.

Je neemt deel aan de oriënteringsperiode

Tijdens de oriënteringsperiode leren we je beter kennen en gaan we na waarvoor je talent hebt. Je neemt deel aan vrijstellingsproeven en geeft informatie over je vooropleiding, interesses en verwachtingen. we kijken na of je vrijstellingen krijgt op basis van je laatst behaalde rapport. Tijdens je oriëntatiegesprek bespreken we je vrijstellingen en je leerweg.

Om te kunnen starten moet je deelnemen aan onze oriënteringsdagen.

  • We leren jou en je mogelijkheden beter kennen.
  • Je geeft informatie over je vooropleiding, je interesse, je verwachtingen en de tijd die je aan je studies kan besteden via een online intake.
  • Je doet een aantal proeven om te zien op welk niveau je kan starten per module: brochure proeven AAV + specifieke richting
  • Tijdens een individueel oriënteringsgesprek overlopen we je resultaten op de proeven en stippelen we je persoonlijke studieweg uit.

Je schrijft je definitief in

Je krijgt een persoonlijke afspraak voor één van de inschrijvingsdagen: samen met je trajectbegeleider stel je je lessenpakket samen.

Startdag

Je start met een kick-off dag: je leert de school en je studiegenoten beter kennen en we beginnen samen aan de weg naar je diploma. Leer en beleef!

Getuigenissen

Luna, afgestudeerd in de opleiding Medisch administratief bediende.
In 2018 studeerde ik af aan het CVO in Mechelen als medisch administratief bediende. Ik kan vandaag de dag nog steeds zeggen dat het jaar dat ik in het CVO zat, een van de leukste jaren uit mijn – nog maar – 23-jarig bestaan was. Ik bemachtigde mijn secundair diploma, deed verschillende studentenjobs en kon dankzij het feit dat ik niet altijd volledige dagen naar school moest, ook genieten van het studentenleven.
Mijn ervaring in het CVO zorgde ervoor dat ik gemotiveerd raakte om verder te studeren. Op dit ogenblik kan ik met trots zeggen dat ik mijn diploma als leerkracht secundair onderwijs heb behaald en momenteel bezig ben met de opleiding Taal- en Letterkunde aan de VUB.
Kortom, ik raad het iedereen aan om zijn/haar diploma te behalen in het volwassen- of tweedekansonderwijs!

Luna, afgestudeerd in de opleiding Medisch administratief bediende.
In 2018 studeerde ik af aan het CVO in Mechelen als medisch administratief bediende. Ik kan vandaag de dag nog steeds zeggen dat het jaar dat ik in het CVO zat, een van de leu...

Ik ben in februari 2020 gestart met de opleiding Medisch Administratief Bediende (nu: Medisch Administratief Assistent) na een carrière van 21 jaar als opvoedster. Ik had even een moeilijke tijd en besliste om mij te heroriënteren in de sector. Ik koos voor de opleiding Medisch Administratief Bediende bij Crescendo CVO en ik heb hier geen minuut spijt van! Ik kreeg veel ondersteuning van de leerkrachten en voel me als herboren in de opleiding. Ik heb zelfs mijn voordeel gedaan met de online lessen want ik kreeg veel persoonlijke feedback en dat heeft mij doen groeien en openbloeien. Op mijn stageplaats werd ik als een volwaardige werkkracht beschouwd en niet enkel als ‘de stagair’. Dat heeft mij nog meer zelfvertrouwen gegeven en stiekem droom ik ervan om voor een Bachelor in avondonderwijs te gaan: ik heb de smaak te pakken!

Ik ben in februari 2020 gestart met de opleiding Medisch Administratief Bediende (nu: Medisch Administratief Assistent) na een carrière van 21 jaar als opvoedster. Ik had even een moeilijke tijd en besliste om mij te heroriënteren in de sector. Ik ko...