Fotobewerking voor fotografen

Lightroom voor fotografen

Je ontvangt het deelcertificaat van Start to create in de opleiding ICT in een Creatieve Context indien je slaagt voor deze module.

Wat?

  • Voor elke fotograaf is Adobe Lightroom CC een toegevoegde waarde. Je leert ermee je foto’s te beheren, organiseren, bewerken, printen en publiceren. Allemaal vanuit één programma.
  • Dankzij een doordacht gebruik van dit programma, hoef je nooit meer te zoeken in je archief. Alle beelden kan je vanaf één plek opzoeken en bewerken, hetgeen je tijdwinst oplevert die je kan besteden aan wat je als fotograaf het liefst doet: fotograferen.
  • De bibliotheekmodule: we beginnen met het creëren van een catalogus -de motor en de database-, het importeren, toevoegen van tags, ordenen van je mappen en het opzetten van een datastructuur waarin je al je foto’s plaatst en op een later tijdstip ze ook terugvindt. Slimme verzamelingen en exportfiles maken dat je workflow veel sneller wordt.
  • In de ontwikkelmodule bewerken we de RAW-beelden tot afgewerkte foto’s zonder dat de RAW-files aan kwaliteit verliezen. We maken presets aan die ons in de toekomst sneller laten werken en die ons toelaten bewerkingen uit het verleden opnieuw toe te passen: een manier om meerdere foto’s snel en op een gestandaardiseerde, identieke wijze aan te passen.
  • Voorts komen de boek- en presentatiemodule en de afdrukken- en webmodule aan bod. Ook de installatie en het gebruik van plug-ins wordt besproken. De kracht van Lightroom zal op het einde van de cursus helemaal duidelijk zijn.
  • Indien je slaagt voor de module ontvang je het deelcertificaat Start to create (ICT in een creatieve context).Wat moet je al kunnen?

  • Er is geen voorkennis van het softwarepakket Ps CC vereist.
  • Om een vlotte communicatie en uitwisseling van digitale documenten en foto’s toe te laten is een gedegen basiskennis van de computer sterk aan te raden.
  • Twee vrijstellingsproeven, voor de module Aan de slag met ICT en de module E-communicatie, internet en online diensten, worden georganiseerd bij de aanvang van de module.Welk materiaal heb je nodig?

Het Adobe fotografielidmaatschap: Lr CC en Ps CC.

Wat zijn de extra kosten?

Cursushandleiding dient nog afzonderlijk aangekocht te worden.

Opmerkingen


Waar en wanneer?

Deze module wordt momenteel niet aangeboden of het uurrooster voor deze module is nog niet gekend.