Nederlands voor doven en slechthorenden Breakthrough 1.1 en Waystage 1.2

wat?

In de open NT2-module ‘Nederlands voor dove nieuwkomers 1’ leer je in Vlaamse Gebarentaal hoe je in het Nederlands formulieren invult, de uren van de trein checkt, de info van de crèche of de school van je kinderen goed begrijpt, een afspraak maakt of afzegt, … Al doende leer je beter te communiceren in het Nederlands, ook met Vlamingen die geen gebarentaal kennen.

Samen met je klasgenoten kies je de thema’s die je nodig hebt om sterker te staan als dove in Vlaanderen. Zo leer je Nederlands lezen en schrijven op jouw maat.

voor wie?

Als dove nieuwkomer heb je in Vlaanderen twee talen te leren: de Vlaamse Gebarentaal (VGT) én Nederlands als lees- en schrijftaal. Daarnaast moet je je weg vinden in de Vlaamse samenleving én een netwerk uitbouwen in de lokale dovencultuur. Wij begeleiden jou bij je eerste stappen.

Waar en wanneer?

De cursus ‘lezen en schrijven voor doven’ van NT2 (Nederlands als tweede taal) start in het tweede semester. Je hebt elke maandag les van 18.15 tot 20.30 u. in onze hoofdcampus in Mechelen.

Hoeveel uur?

Je hebt 40 uur les.

Welk boek heb ik nodig?

Je werkt zonder boek, maar met kopieën die je van de leraar krijgt.

Prijs

Gratis inschrijven voor inburgeraars, asielzoekers, mensen met leefloon, … Zonder korting: 24 euro.

Wat moet ik al kunnen?

Wil je deze module volgen? Dan is het belangrijk dat je al een goede basis VGT (Vlaamse gebarentaal) kent.

Start in onze jaarcursus VGT, van september tot juni, elke woensdag van 18.15 tot 20.30 u. In de les ontmoet je andere dove nieuwkomers, maar zal je ook steeds beter leren communiceren met Vlaamse doven. Naast een goede basis Vlaamse gebarentaal, leer je plaatsen kennen om VGT te oefenen en je netwerk uit te bouwen.

Kan je al VGT? Neem dan contact op met nederlands.mechelen@crescendo-cvo.be. We organiseren een instap-gesprek. Gaat dat goed, dan kan je aansluiten.