Ambassadeur van Mechelen voor professionals

Inhoud

Tal van professionals in Mechelen komen geregeld in contact met toeristen: aan de balie van een hotel of een museum, tijdens een sociale of culturele activiteit, tijdens toeristische events, enz. Maar niet elk van deze medewerkers kent Mechelen even goed. Toch is het belangrijk dat je op toeristische vragen deskundig en gepast kunt antwoorden. 

In deze korte opleiding van 100 lestijden word je een professionele toeristische ambassadeur van de stad Mechelen. Je leert goede bronnen kennen (vooral digitaal), waar je informatie over toerisme en alles wat voor toeristen van belang is kunt vinden; je leert hoe je deze informatie ontvangersgericht kunt verwerken en hoe je ze enthousiast en effectief aan de vraagsteller kunt presenteren. Met een ervaren lesgever bezoek je een aantal bezienswaardigheden en krijg je oog voor wat Mechelen te bieden heeft. Ook het toeristisch beleid van de stad en actuele topics (zoals duurzaam toerisme) komen aan bod. 

 

Deze opleiding is erg praktijkgericht en omvat een deel afstandslessen en veel werkplekleren. Het aantal lessen op de campus is beperkt.

 

Voor deze opleiding kun je niet individueel inschrijven. Crescendo CVO wil een dienstverlenende partner in de regio zijn en organiseert dit aanbod voor werkgevers of organisaties die hun medewerkers hiervoor laten inschrijven.