Spaans

Nieuw

Spaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten - EL sol en tu plato!

Tijdens de kookcursus (die in het Nederlands wordt gegeven) krijg je een basiscursus Spaans. Hiervoor komt de leerkracht Spaans 1x/ 2 weken langs gedurende 2u.

Op het einde van het schooljaar ontvang je het deelcertificaat van de module Trendy koken en het deelcertificaat van de open module Spaans.

Wat?

Ben je gefascineerd door de rijke smaken van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken? Kook je graag in een gezellige omgeving, omringd door gelijkgestemde “culinaire avonturiers”?

En zou je ook graag een basis Spaans willen leren, zodat het opstellen van een boodschappenlijstje, het begrijpen van recepten en het bestellen in een Spaanstalig restaurant moeiteloos voor je wordt?

Dan is deze cursus absoluut perfect voor jou! Ontdek de verrukkelijke wereld van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken terwijl je jouw taalvaardigheden verbetert.

Laat de zon schijnen in jouw bord! Het wordt een culinair avontuur om nooit te vergeten!

Volgend thema’s komen aan bod:

  • koude en warme tapas, sangría
  • Mexicaanse tortillas, tacos  en nachos, margarita
  • verschillende soorten paella
  • zarzuela en andere visgerechten
  • verschillende gerechten met aangepaste wijn (Spanje, Chili, Argentinië  …)
  • koken met Spaanse kazen en ham
  • koude soepen zoals gazpacho
  • Zuid-Amerikaanse en Spaanse gerechten met seizoen groenten en fruit
  • grill en barbacoa (vis, vlees, schaaldieren en groenten)
  • nagerechten zoals crema catalana of Argentijnse duche de leche

Na het bereiden van deze heerlijke gerechten gaan we samen gezellig aan tafel.

Tijd om te proeven én te praten - proberen we dit ook al even in het Spaans?

Wat moet je al kunnen?

De module Basis koken al gevolgd hebben of kunnen aantonen dat je voldoende kookervaring hebt om in deze module in stappen.

Wij raden onze cursisten aan hierbij het modeltraject te volgen.

Adviesniveau Nederlands: 2.2 behaald.

Wat zijn de extra kosten?

Naast het inschrijvingsgeld (€ 150, inclusief de ondersteunende taallessen) betaal je het ingrediëntengeld van € 160.

Het betalen van het ingrediëntengeld op semesterbasis is mogelijk:

  • 1ste schijf (50%) bij inschrijving , samen met het inschrijvingsgeld
  • 2de schijf (50%) in de week van 20 januari 2025.

Waar en wanneer?

Spaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten - EL sol en tu plato!
Spaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten - EL sol en tu plato! (131876)
Van 20 september 2024 tot 6 juni 2025
Vrijdagavond
€150.00

Campus Tervuren
Pater Dupierreuxlaan, 1 bus B
3080 Tervuren

Getuigenissen

Crescendo CVO | Opleiding Spaans | Getuigenis Eef


Eef volgt de cursus Spaans onder de lunch
Ik werk in de teams Kwaliteitsontwikkeling, Aanvangsbegeleiding en Professionalisering. Voor het eerst volg ik zelf les bij Crescendo CVO: Spaans onder de lunch. Vakantie in Spanje is mijn ding, ik heb Spaanssprekende vrienden en vind Spaans echt een prachtige taal. Talen liggen me wel: door mijn studies kan ik vrij goed Engels, Frans en Duits. Een avondcursus volgen zat er niet in met mijn gezin en job. Maar een uurtje online les Spaans onder de lunch, dat is een leuke manier om Spaans op te pikken. Online kom je zelf misschien wat minder aan het woord, maar onze lesgever Merce moedigt iedereen aan om te oefenen.”  




“Na de eerste basismodule heb je de basis en logica van de taal beet en jezelf voorstellen gaat ook. Er wordt wel verwacht dat je oefent en de les voorbereidt. Ik voorzie een half uur per week voor het huiswerk: oefenen via BookWidgets is aangenaam. Wanneer de PowerPoint van de les online komt, zoek ik de moeilijke woorden op als voorbereiding. Andere cursisten investeren meer tijd. Op dit moment is de les een leuke extra voor mij. Met wat meer oefening, zou ik er zeker meer kunnen uithalen. Als extra motivatie zou een trip naar Spanje wel helpen. Lesgeven online lijkt me pittig: je moet techniek en didactiek combineren. Merce is daar een kei in, ze houdt rekening met ieders taalniveau en is geduldig. De lessen zijn logisch opgebouwd en de methode zit stevig in elkaar.” 



Eef volgt de cursus Spaans onder de lunchLees meer...