Opleidingen Informatica

Klaar voor een digitale uitdaging? Crescendo CVO helpt je om digitaal bij te blijven. Je kiest uit een ruim aanbod dat regelmatigwordt aangevuld met nieuwigheden.

We duiken ook de diepte in met specifieke opleidingen voor administratief medewerkers, digital designers of leerkrachten.

 

LEER de basisprincipes en verdiep je kennis en vaardigheden.

BELEEF, tik, klik, save, bewerk en ontwikkel.

Crescendo CVO | Opleiding Digital Designer | Getuigenis Siebe

Siebe studeert af in de opleiding Digital Designer (Mechelen)
“Na een C-attest op de secundaire school wou ik een andere richting uit. Via de Leerwinkel leerde ik Crescendo CVO kennen. De opleiding Cross Media Assistent (CMA) sprak mij echt aan. Ik kreeg vrijstellingen voor de aanvullende algemene vorming en kon me concentreren op de technische en praktische modules.”

“Het systeem van Crescendo CVO is anders dan dat van de secundaire school. Je werkt de vakken per module af.  Er wordt ook niet met punten gewerkt. Slaag je niet op één module, dan hoef je niet een heel jaar over te doen. Dan doe je enkel die module opnieuw. Dit systeem ligt mij veel beter. Het helpt me om minder met de punten bezig te zijn en méér met het afwerken van de opdrachten. Het verminderde mijn stress en zorgde ervoor dat ik gemotiveerd bleef.” 

“In de klas kwamen we altijd goed overeen ook al varieerde de grootte van de groep per module. In kleine groepen wordt zeer gefocust doorgewerkt. De aanpak van de leerkracht en is ook anders: minder formeel, meer gericht op praktisch leren en doen. Maak je bijvoorbeeld een logo of een video, dan gaat het vooral om het eindresultaat en minder om het proces.”

Siebe studeert af in de opleiding Digital Designer (Mechelen)
“Na een C-attest op de secundaire school wou ik een andere richting uit. Via de Leerwinkel leerde ik Crescendo CVO kennen. De opleiding Cro...