Opleidingen Fotografie

Ontdek de kunst van fotografie in al zijn facetten met ons breed aanbod van fotografie.

Of je nu een beginnende fotograaf bent of je vaardigheden wilt verfijnen, wij hebben voor ieder wat wils!

 

Basis: Leer je camera kennen en beheers de basisprincipes van fotografie. Ontdek hoe je de perfecte compositie maakt en licht optimaal benut voor prachtige foto's.

 

Specialisatie: Verdiep je in de diverse aspecten van fotografie. Krijg inzicht en ervaring in reportage- en straatfotografie, portretfotografie, natuur- en landschapsfotografie, of zwart-witfotografie. Vind jouw passie binnen de veelzijdige wereld van fotografie.

 

Verrijking: Ben je nog niet klaar met leren? Verken onze verdiepende modules en leer de geheimen van nabewerking met programma's zoals Photoshop en Lightroom. Ontdek hoe je je foto's naar een hoger niveau kunt tillen en je creatieve visie tot leven kunt brengen.

 

Doe mee met onze cursussen en transformeer je passie voor fotografie in verbluffende beelden!

Getuigenis cursist Crescendo CVO

Jan Vingerhoets: Reportages en straatfotografie zijn echt "mijn ding"

“Ik ben opgegroeid met fotografie: mijn vader ontwikkelde zelfs nog analoge films. Net voor corona schreef ik me in voor de opleiding fotografie bij Crescendo CVO.  Reportages en straatfotografie zijn echt “mijn ding”.  Het is een prettige manier om nieuwe plekken te verkennen. Goede foto’s vertellen een verhaal en dat lukt door de opleiding ook steeds beter. Als ik mijn foto's van vijf jaar geleden vergelijk met die van nu, zie ik duidelijk betere foto’s.”  

De sfeer vatten in een foto

"Door de camera kijken en zo steden verkennen vind ik fantastisch. Het geeft me veel  voldoening en ook plezier om mensen in hun dagelijkse omgeving te observeren en de sfeer te vatten. In Sicilië fotografeerde ik vijf heren op een bankje: de kostuums, de Borsalino’s, en het licht maakten dat het een scène uit een maffiafilm leek.”   

“De landschapsfotografie in Nederland, was een aangename verrassing. De oude windmolens en het landschap waren prachtig om te fotograferen. Werken met filters en lange sluitertijden gaf zulke unieke effecten, onbereikbaar met enkel programma's zoals Lightroom.” 

De vlucht van vogels fotograferen 

“Elke les is praktijkgericht. Neem nu de voorbereiding op het fotograferen van vogels. We oefenden met 'stalen vogels’, vliegtuigen, omdat hun routes voorspelbaar zijn. Dat is handig om meerdere vliegtuigen uit verschillende shots in één foto te krijgen. Na de oefening bespreken we de gebruikte technieken en koppelen we dat aan de theorie.”  

“De lessen zijn makkelijk te volgen en je leert veel, maar op een rustige manier. Je kunt zelfs na een jaar nog steeds de leraren bellen met vragen. Wat ik ook heel waardevol vind, zijn de besprekingen waar we allemaal onze foto’s laten zien en evalueren. De feedback van de groep helpt echt om betere foto’s te maken.”  

“Ik heb veel geleerd door te doen, zeker in lessen over natuur en landschappen. We gebruiken daarbij Photoshop en AI. Ik probeer dat wat te beperken omdat ik graag mijn eigen stijl toon in mijn werk. Wel speel ik graag met scherptediepte; met een groot diafragma benadruk ik welk element belangrijk is voor me in de foto, de rest van het beeld mag vaag. 

Jan Vingerhoets: Reportages en straatfotografie zijn echt "mijn ding"<...