Fietstechnicus

Geavanceerde fietstechnologie

Je ontvangt het deelcertificaat van Geavanceerde technologie in de opleiding Fietstechnicus indien je slaagt voor deze module.

Wat?

In deze module leer je omgaan met materialen, onderdelen en systemen die complexer zijn dan deze die in de andere modules van de opleiding aan bod komen.
Voor alle fietstypes is er een continue evolutie in de systemen van aandrijving, remmen, versnellingen, verlichting en accessoires. Ook de materialen waaruit ze vervaardigd zijn veranderen. Hydraulische systemen (zadelpen, remmen, vorken, …), elektronische en volautomatische versnellingsapparaten, tubeless banden, … zijn niet meer weg te denken uit de fietsherstelplaats en komen aan bod in deze module. Je leert bij deze complexe systemen en onderdelen storingen opsporen en oplossen alsook onderhoud en herstellingen uitvoeren. Daarnaast leer je in functie van deze
werkzaamheden de kosten ramen, het werk rapporteren aan klanten en collega’s, het afhandelen van de administratie, het opruimen en onderhouden van de werkplek en gereedschappen en het correct sorteren van afval.

Wat moet je al kunnen?

Geen voorkennis vereist.