Gids: Finaliteit Stadsgids Mechelen

Inhoud

Officiƫle benaming: Gids (ODB-Y00076)

Deze opleiding wordt niet aangeboden in het schooljaar 2023-2024. Schrijf je in op deze wachtlijst en we contacteren je bij de start van de opleiding. 

Heb jij je basisjaar Gids achter de rug? Dan kan je nu kiezen voor de finaliteit Stadsgids Mechelen.

In de opleiding Gids finaliteit Stadsgids Mechelen leer je een gidsbeurt op een boeiende wijze te brengen voor verschillende doelgroepen. Je krijgt inzicht in specifieke gidsvaardigheden, zoals: actieve werkvormen gebruiken, verhaal- en verteltechnieken toepassen, … Je volgt zelf rondleidingen en er is aandacht voor didactiek en interactie. 

Je zal zelf een originele gidsbeurt ontwikkelen die voldoet aan de actuele standaarden van zowel de markt als de bezoekers met integratie van de verschillende aangeleerde competenties (opbouwen, vertellen en overbrengen van een verhaal, inhoud selecteren en inspelen op je publiek…). 

Praktijkoefeningen en modelrondleidingen vinden plaats tijdens je lesuren en tijdens het weekend. Ze maken deel uit van het lestijdenpakket.

Wees er op tijd bij: omwille van de individuele begeleiding en praktische invulling van de modules zijn de plaatsen beperkt.

Partners

Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, Visit MechelenStadsgidsen Mechelen en verschillende externe sprekers.

Modeltraject