Vrachtwagenchauffeur

Inhoud

Officiële benaming: Vrachtwagenchauffeur (ODB-Y00179)

In de opleiding vrachtwagenchauffeur leer je volledig autonoom, op eigen verantwoordelijkheid, een zwaar en omvangrijk wegvoertuig (een vrachtwagen met of zonder aanhanger of een trekker met oplegger), geschikt voor goederenvervoer, op de openbare weg ​te bedienen.

Je  ​leert het ​aan jou toevertrouwde product in alle veiligheid en op tijd bij de bestemmeling af te leveren. Je ​leert eveneens het basisonderhoud van het voertuig ​te verzorgen.

Je leert ook hoe je bij het laden en lossen der goederen betrokken kan worden.

Kandidaat-chauffeurs met een fysieke beperking krijgen praktijkles in een aangepaste vrachtwagen: de Truck 2.0 van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL).

We bieden niet alle modules aan op alle campussen en lesplaatsen. Klik op uurrooster en prijs voor meer informatie.

Flexibel diplomatraject

Flexibel diplomatraject vrachtwagenchauffeur, iets voor jou?

Het beroep van vrachtwagenchauffeur leren én je diploma secundair onderwijs behalen in een traject op maat van jouw unieke situatie? Misschien is een flexibel diplomatraject iets voor jou!

Met een flexibel diplomatraject volg je voor sommige vakken les in het CVO. Voor andere studeer je zelf en leg je examen af bij de Examencommissie. Dit traject naar je diploma secundair onderwijs stel je samen op maat van jouw noden en wensen.
Lees hier alles over het flexibel diplomatraject.

Extra info