Inhoud

Officiƫle benaming: Uitvaartassistent (ODB-Y00081-005)

Een veelzijdig, gevarieerd en veeleisend beroep
Als uitvaarassisttent ben je de rechterhand van de uitvaartondernemer: je werkt zelfstandig en krijgt meer verantwoordelijkheid dan de uitvaartmedewerker. Je takenpakket is ruimer en kan bijvoorbeeld ook commerciële opdrachten omvatten. Je leert nieuwe rituelen en verzorgt het rouwdrukwerk. Je zorgt voor een goede planning en omkadering volgens de wensen van de familie en de overledene.

Behaalde je het certificaat van uitvaartmedewerker? Dan kan je na één schooljaar extra studie het certificaat van Uitvaartassistent behalen. De drie modules in deze opleiding worden gebundeld aangeboden en kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden. 

Lessen op de campus in Mechelen (één avond per week), thuisopdrachten, werkplekleren en excursies wisselen elkaar af. In deze opleiding is het aandeel leren op de werkvloer groter dan in de opleiding ‘uitvaartmedewerker’. De vaste lesdag is dinsdagavond, maar de excursies vallen meestal op een zaterdag.

Ben je geïnteresseerd om deze opleiding te volgen? Schrijf je dan in op deze wachtlijst. We contacteren je bij de start van deze opleiding want de opleiding wordt niet jaarlijks ingericht.