Elektrotechnisch installateur

Nieuw
Eco

In dienst stellen van zonnepanelen

Circulair aanbod

Deze cursus maakt deel uit van het circulair aanbod dat de principes van hergebruik en duurzaamheid omarmt. In deze cursussen leer je producten en materiaal nieuw leven in te blazen, ontdek je meer over groene energie of verwerf je kennis over vegetarisch koken. Leer en beleef bewust en kies een voor een cursus uit dit aanbod!

Wat?

Wil jij graag aan de slag in de groeiende markt van zonne-energie? Dan is de module 'In dienst stellen van zonnepanelen' iets voor jou!

In deze module leer je hoe je een fotovoltaïsch systeem in dienst kunt nemen. Je leert hoe je de nodige controles kunt uitvoeren om ervoor te zorgen dat het systeem veilig en efficiënt werkt. Daarnaast leer je hoe je de gebruiker van het systeem de juiste instructies kunt geven, zodat deze optimaal gebruik kan maken van de zonne-energie.

Wanneer je slaagt voor deze module, samen met de modules Plaatsen van zonnepanelenWerken op hoogte en Werken met een hoogtewerker, ontvang je de deelkwalificatie Technicus fotovoltaïsche systemen. Hiermee ben je niet alleen in staat om zonnepanelen te plaatsen, maar ook om deze in dienst te stellen en te onderhouden.

Met deze module ben je klaar voor een veelzijdige carrière in de groeiende markt van zonne-energie. Bovendien draag je met jouw kennis bij aan een duurzamere wereld.

Wat moet je al kunnen?

Voor deze module is het aangeraden om de modules Aarding, teller, elektrisch bord en Aansluiten en testen borden gevolgd te hebben.

Adviesniveau Nederlands: 2.3 behaald.

Waar en wanneer?

Neem contact op met het secretariaat om de mogelijkheid tot inschrijven te bekijken. Deze opleiding beschikt slechts over enkele vrije plaatsen. 

Opmerkingen

Officiële naam: "Indienststelling fotovoltaïsche systemen"