Elektrotechnisch installateur

Nieuw
Eco

Plaatsen van zonnepanelen

Circulair aanbod

Deze cursus maakt deel uit van het circulair aanbod dat de principes van hergebruik en duurzaamheid omarmt. In deze cursussen leer je producten en materiaal nieuw leven in te blazen, ontdek je meer over groene energie of verwerf je kennis over vegetarisch koken. Leer en beleef bewust en kies een voor een cursus uit dit aanbod!

Wat?

Wil jij een specialist worden in het plaatsen van zonnepanelen? Dan is deze module iets voor jou!

In deze module leer je alles over het installeren, herstellen en onderhouden van zonnepanelen. Je krijgt inzicht in de werking van zonnepanelen en leert hoe je deze veilig en efficiënt kunt installeren. Daarnaast leer je hoe je eventuele storingen kunt opsporen en verhelpen, en hoe je het rendement van de panelen kunt optimaliseren.

Deze module is ook perfect te combineren met de opleiding Elektrotechnisch installateur. Hierdoor ben je niet alleen gespecialiseerd in zonnepanelen, maar beschik je ook over een brede kennis van elektrotechniek.

Wanneer je slaagt voor deze module, samen met de modules In dienst stellen van zonnepanelen, Werken op hoogte en Werken met een hoogtewerker, ontvang je de deelkwalificatie Technicus fotovoltaïsche systemen. Hiermee ben je niet alleen in staat om zonnepanelen te plaatsen, maar ook om deze in dienst te stellen en te onderhouden.

Met deze module ben je klaar voor een carrière in de groeiende markt van zonne-energie. Zonnepanelen worden steeds populairder en de vraag naar specialisten op dit gebied neemt toe. Bovendien draag je met deze kennis bij aan een duurzamere wereld.

Schrijf je nu in voor de module 'Plaatsen van zonnepanelen' en wordt een expert in groene energie!

Wat moet je al kunnen?

Voor deze module is het aangeraden om de modules Aarding, teller, elektrisch bord en aansluiten en testen borden gevolgd te hebben.

Adviesniveau Nederlands: 2.3 behaald.

Wat zijn de extra kosten?

Naast je inschrijvingsgeld (€90) betaal je ook je verbruiksgoederen (€30).

Waar en wanneer?

Neem contact op met het secretariaat om de mogelijkheid tot inschrijven te bekijken. Deze opleiding beschikt slechts over enkele vrije plaatsen. 

Opmerkingen

Officiële naam: "Optionele module: installatie en onderhoud fotovoltaïsche cellen"