Hoe bak je de beste Belgische frietjes? En maak je zelfgemaakte mayonaise?
Of tomatensoep met balletjes, een koninginnenhapje, stoofvlees en ‘stoemp’?
In de cursus ‘Belgische koken voor beginners’ leer je typisch Belgische gerechten koken.
Op het einde van elke les dekken we samen de tafel om gezellig al dat lekkers op te eten, bij een goed gesprek.
Voor wie Nederlands wil leren of oefenen en voor wie graag samen met anderstaligen wil koken.
Campus Tervuren
Pater Dupierreuxlaan, 1 bus B
3080 Tervuren
Marijke volgt de opleiding Huishoudelijk Koken (Hoeilaart)
“Momenteel volg ik een kookcursus in het nieuwe schoolgebouw Vonk! Ik kook echt heel graag en kooklessen stonden op mijn verlanglijst. Samen met mijn oudste dochter, enkele vrienden en de andere deelnemers vormen we een groep van twaalf cursisten. De kooklessen zijn een toffe manier om nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd bekenden uit het dorp beter te leren kennen.”
“In de kooklessen ontdek je nieuwe smaken en nieuwe technieken. Enkele dagen voor de les krijgen we het menu doorgestuurd: aperitief, hapjes, voorgerecht, hoofdschotel en dessert. Na het koken, bespreken wij onze creaties en genieten we samen van ons werk. Wij werken met lokale seizoensproducten en we zorgen ervoor dat alle restjes volledig opgebruikt worden. Cursisten brengen soms kraakverse groetenoogst mee en de kruiden komen uit de tuin van onze leerkracht. Zij is echt een topleerkracht: altijd bereid om te luisteren naar input van de groep en die op te nemen in de lessen.”
“Nadien kook ik thuis graag iets uit de les voor mijn gezin. En onlangs verrasten wij 250 deelnemers aan een nieuwjaarsreceptie met twee receptjes uit de les: een Italiaans tomatensoepje en paddenstoelen met notenvulling."
Marijke volgt de opleiding Huishoudelijk Koken (Hoeilaart)
“Momenteel volg ik een kookcursus in het nieuwe schoolgebouw Vonk! Ik kook echt heel graag en kooklessen stond...