Huishoudelijk koken

Nieuw

Spaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten - EL sol en tu plato!

Tijdens de kookcursus (die in het Nederlands wordt gegeven) krijg je een basiscursus Spaans. Hiervoor komt de leerkracht Spaans 1x/ 2 weken langs gedurende 2u.

Op het einde van het schooljaar ontvang je het deelcertificaat van de module Trendy koken en het deelcertificaat van de open module Spaans.

Wat?

Ben je gefascineerd door de rijke smaken van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken? Kook je graag in een gezellige omgeving, omringd door gelijkgestemde “culinaire avonturiers”?

En zou je ook graag een basis Spaans willen leren, zodat het opstellen van een boodschappenlijstje, het begrijpen van recepten en het bestellen in een Spaanstalig restaurant moeiteloos voor je wordt?

Dan is deze cursus absoluut perfect voor jou! Ontdek de verrukkelijke wereld van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken terwijl je jouw taalvaardigheden verbetert.

Laat de zon schijnen in jouw bord! Het wordt een culinair avontuur om nooit te vergeten!

Volgend thema’s komen aan bod:

  • koude en warme tapas, sangría
  • Mexicaanse tortillas, tacos  en nachos, margarita
  • verschillende soorten paella
  • zarzuela en andere visgerechten
  • verschillende gerechten met aangepaste wijn (Spanje, Chili, Argentinië  …)
  • koken met Spaanse kazen en ham
  • koude soepen zoals gazpacho
  • Zuid-Amerikaanse en Spaanse gerechten met seizoen groenten en fruit
  • grill en barbacoa (vis, vlees, schaaldieren en groenten)
  • nagerechten zoals crema catalana of Argentijnse duche de leche

Na het bereiden van deze heerlijke gerechten gaan we samen gezellig aan tafel.

Tijd om te proeven én te praten - proberen we dit ook al even in het Spaans?

Wat moet je al kunnen?

De module Basis koken al gevolgd hebben of kunnen aantonen dat je voldoende kookervaring hebt om in deze module in stappen.

Wij raden onze cursisten aan hierbij het modeltraject te volgen.

Adviesniveau Nederlands: 2.2 behaald.

Wat zijn de extra kosten?

Naast het inschrijvingsgeld (€ 150, inclusief de ondersteunende taallessen) betaal je het ingrediëntengeld van € 160.

Het betalen van het ingrediëntengeld op semesterbasis is mogelijk:

  • 1ste schijf (50%) bij inschrijving , samen met het inschrijvingsgeld
  • 2de schijf (50%) in de week van 20 januari 2025.

Waar en wanneer?

Spaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten - EL sol en tu plato!
Spaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten - EL sol en tu plato! (131876)
Van 20 september 2024 tot 6 juni 2025
Vrijdagavond
€150.00

Campus Tervuren
Pater Dupierreuxlaan, 1 bus B
3080 Tervuren

Getuigenissen

Crescendo CVO | Opleiding Koken| Getuigenis Marijke

Marijke volgt de opleiding Huishoudelijk Koken (Hoeilaart) 


“Momenteel volg ik een kookcursus in het nieuwe schoolgebouw Vonk! Ik kook echt heel graag en kooklessen stonden op mijn verlanglijst. Samen met mijn oudste dochter, enkele vrienden en de andere deelnemers vormen we een groep van twaalf cursisten. De kooklessen zijn een toffe manier om nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd bekenden uit het dorp beter te leren kennen.”


“In de kooklessen ontdek je nieuwe smaken en nieuwe technieken. Enkele dagen voor de les krijgen we het menu doorgestuurd: aperitief, hapjes, voorgerecht, hoofdschotel en dessert. Na het koken, bespreken wij onze creaties en genieten we samen van ons werk. Wij werken met lokale seizoensproducten en we zorgen ervoor dat alle restjes volledig opgebruikt worden. Cursisten brengen soms kraakverse  groetenoogst mee en de kruiden komen uit de tuin van onze leerkracht. Zij is echt een topleerkracht: altijd bereid om te luisteren naar input van de groep en die op te nemen in de lessen.” 


“Nadien kook ik thuis graag iets uit de les voor mijn gezin. En onlangs verrasten wij 250 deelnemers aan een nieuwjaarsreceptie met twee receptjes uit de les: een Italiaans tomatensoepje en paddenstoelen met notenvulling." 

Marijke volgt de opleiding Huishoudelijk Koken (Hoeilaart) 


“Momenteel volg ik een kookcursus in het nieuwe schoolgebouw Vonk! Ik kook echt heel graag en kooklessen stond...

Liever iets anders?