Huishoudelijk koken

Trendy koken

Je ontvangt het deelcertificaat van Trendy koken in de opleiding Koken indien je slaagt voor deze module.

Wat?

Je leert een volledig menu bereiden. Traditionele, hedendaagse en uitheemse gerechten die aansluiten bij de trends.

Volgende gerechten staan op het menu:
  • paella
  • bouillabaisse
  • chili con carne
  • witloof met ham in een nieuw jasje
  • tarte tatin
  • cake van komkommer
  • speculoostaart met peer

Wat moet je al kunnen?

  • De module Basis koken al gevolgd hebben of kunnen aantonen dat je voldoende kookervaring hebt om in deze module in stappen.
    Wij raden onze cursisten aan hierbij het modeltraject te volgen.
  • Adviesniveau Nederlands: 2.2 behaald.

Wat zijn de extra kosten?

Naast het inschrijvingsgeld betaal je het ingrediëntengeld van € 170 voor de cursus in Mechelen en € 160 voor de cursus in Tervuren.

Gespreid betalen (in 2 schijven) is mogelijk.

Waar en wanneer?

Trendy koken
Trendy koken (129910)
Van 19 september 2024 tot 12 juni 2025
Donderdagavond
€290.00

Campus Mechelen
Vaartdijk 86
2800 Mechelen

Trendy koken
Trendy koken (129912)
Van 24 september 2024 tot 17 juni 2025
Dinsdagvoormiddag
€290.00

Campus Mechelen
Vaartdijk 86
2800 Mechelen

Trendy koken
Trendy koken (131167)
Van 11 september 2024 tot 4 juni 2025
Woensdagnamiddag
€280.00

Campus Tervuren
Pater Dupierreuxlaan, 1 bus B
3080 Tervuren

Trendy koken
Trendy koken (131168)
Van 12 september 2024 tot 19 juni 2025
Donderdagavond
€280.00

Campus Tervuren
Pater Dupierreuxlaan, 1 bus B
3080 Tervuren

Getuigenissen

Crescendo CVO | Opleiding Koken| Getuigenis Marijke

Marijke volgt de opleiding Huishoudelijk Koken (Hoeilaart) 


“Momenteel volg ik een kookcursus in het nieuwe schoolgebouw Vonk! Ik kook echt heel graag en kooklessen stonden op mijn verlanglijst. Samen met mijn oudste dochter, enkele vrienden en de andere deelnemers vormen we een groep van twaalf cursisten. De kooklessen zijn een toffe manier om nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd bekenden uit het dorp beter te leren kennen.”


“In de kooklessen ontdek je nieuwe smaken en nieuwe technieken. Enkele dagen voor de les krijgen we het menu doorgestuurd: aperitief, hapjes, voorgerecht, hoofdschotel en dessert. Na het koken, bespreken wij onze creaties en genieten we samen van ons werk. Wij werken met lokale seizoensproducten en we zorgen ervoor dat alle restjes volledig opgebruikt worden. Cursisten brengen soms kraakverse  groetenoogst mee en de kruiden komen uit de tuin van onze leerkracht. Zij is echt een topleerkracht: altijd bereid om te luisteren naar input van de groep en die op te nemen in de lessen.” 


“Nadien kook ik thuis graag iets uit de les voor mijn gezin. En onlangs verrasten wij 250 deelnemers aan een nieuwjaarsreceptie met twee receptjes uit de les: een Italiaans tomatensoepje en paddenstoelen met notenvulling." 

Marijke volgt de opleiding Huishoudelijk Koken (Hoeilaart) 


“Momenteel volg ik een kookcursus in het nieuwe schoolgebouw Vonk! Ik kook echt heel graag en kooklessen stond...

Liever iets anders?