Anderstalige cursisten leren Belgische klassiekers bereiden én oefenen Nederlands op een laagdrempelige manier. Proef de sfeer op 18 februari om 10.30 uur in Campus Crescendo CVO Tervuren.
Hoe leren anderstalige cursisten typisch Belgische gerechten bereiden tijdens de cursus 'Belgisch koken voor beginners'? Van tomatensoep met balletjes, frietjes en mayonaise tot stoofvlees en stoemp - ze leren het allemaal.
Op dinsdag 18 februari om 10.30 uur bent u van harte welkom om de sfeer te proeven op Campus Crescendo CVO Tervuren en te zien hoe taal en koken perfect samengaan. U kunt dan ook kennismaken met de cursisten, hun begeleiders en de partners van dit unieke integratieproject.
Nederlands leren met de lepel in de hand
In de keuken van Campus Crescendo CVO in Tervuren gaan anderstalige cursisten aan de slag met Belgische klassiekers. Terwijl ze koken, oefenen ze Nederlands op een spontane en laagdrempelige manier. De leerkracht begeleidt hen niet alleen bij het koken, maar ook bij hun taalontwikkeling. Na de les schuiven ze samen aan tafel om te proeven en te praten.
"Koken is een universele taal. Het is dé manier om samen te leren en elkaar beter te leren kennen," licht Marleen Mast toe. "Samen koken en proeven creëert gezelligheid; cursisten leggen spontaan contacten en wisselen ervaringen uit. Deze cursus slaat bruggen tussen culturen en zorgt voor mooie ontmoetingen en blijvende vriendschappen.”
Een initiatief dat smaakt naar meer
Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de gemeente Tervuren. De gemeente Tervuren zorgt ervoor dat alle ingrediënten gratis zijn voor de deelnemers. Het Agentschap Integratie en Inburgering ondersteunt het initiatief als een oefenkans Nederlands binnen het inburgeringstraject.
PRAKTISCH