Wil je zelf aan de slag in de vegetarische keuken? Met dit recept van één van onze cursisten maak je eenvoudig je eigen smaakvolle creatie. Perfect om te serveren op een blaadje sla met een vleugje citroen. Tijd om je handen uit de mouwen te steken!
Recept voor ongeveer 20 balletjes
200mg rode linzen
500mg fijne bulgur
600ml water (indien nodig kun je tijdens het kneden iets meer toevoegen)
5 lente-uien
80g verse peterselie
1 ui
2 citroenen
1 krop sla
1 lepel Turkse chilipasta* en 1 lepel tomatenpuree
voldoende zout en zwarte peper
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
6 eetlepels olijfolie
*Dit vind je in de Turkse winkel. Maar je kan ook 5 lepels tomatenpuree gebruiken als je dit niet vindt.
Was de groenten en linzen
Snijd de ui, lente-uien en peterselie in heel kleine stukjes
Giet het water in de pot
Doe de linzen in de pot en kook de linzen bijna 20 minuten
Zet het fornuis uit
Doe de bulgur in dezelfde pot en wacht 30 minuten
Doe de olijfolie in een aparte pan en rooster de fijngesneden ui in de olie tot de ui lichtroze wordt
Voeg de tomatenpuree en chilipasta toe en rooster nog 1-2 minuten
Voeg alle kruiden toe, en voeg peper en zout toe
Voeg tot slot fijngehakte peterselie en fijngehakte lente-ui toe
Kneed/Meng de ingrediënten
Kneed de balletjes in de vorm van een ei
Leg de blaadjes sla op het bord
Serveer met stukjes gesneden citroen
Dit recept werd geschreven door een cursist NT2 uit de cursus Schrijf samen een krant!